skuggningar
Kategori: Tips
Vill du leka med skuggor för att för en kväll få tydligare kindben eller näsben? Här är makeover-tipsen!
Bilden ovan är endast för att visa var du lägger skuggan. Därefter ska du självklart sudda ut konturerna.
Kategori: Tips
Vill du leka med skuggor för att för en kväll få tydligare kindben eller näsben? Här är makeover-tipsen!
Bilden ovan är endast för att visa var du lägger skuggan. Därefter ska du självklart sudda ut konturerna.
Kategori: Tips
Kategori: Tips
Nagellack
Ett gammalt nagellack som tjocknat är nästan omöjligt att applicera med snyggt resultat. Ett nagellack bör förvaras svalt, mörkt och inte i närheten av en värmekälla. Innan du öppnar flaskan, skaka inte, utan rulla flaskan upp och ner mellan dina händer (om du skakar flaskan får du in luftbubblor i lacket).
Så här lackar du naglarna:
Filar och filning
Många av er har säkert hört att man alltid ska fila från ett håll när man filar naglarna. Detta är inte helt korrekt. Det absolut viktigaste att tänka på när man filar naturlig nagel är vilken grovlek filen har. Grovleken mäts i antal Grit (antal korn per kvadratcm). Ju högre Grit, desto finare fil. Har du en fil som är avdsedd för naturlig nagel (minst 240 grit) kan du fila på vilket håll du vill! Filar med lägre Grit är enbart till för konstnaglar. När du köper en fil bör du alltid kontrollera dess Grit. Står det inte på förpackningen, fråga! Metallfilar är generellt sett för grova för en naturlig nagel. Många filar går att tvätta, vilket rekommenderas både med tanke på funktion och hygien.
Fila alltid naglarna när de är torra, har du nyligen tvättat händerna är det svårare att fila och du riskerar att bidra till att nageln blir mer skör. Det är viktigt att försegla lagren genom att polera med en fin fil eller lägga nagellack på fria kanten, annars tränger vatten in och naglarna skivar sig lätt. Man bör korta ner naglarna en gång per vecka
Det finns många myter kring naglar och konstnaglar, här är ett par av dem…
En frisk nagel bör ha en balans mellan styrka och flexibilitet, olja och fukt. Mjuka naglar kan bero på ärftlighet, på att naglarna har för stor andel vatten, på eksem eller på allergi. Se även under tillväxt och hälsa
Svaga, sköra naglar beror ofta på uttorkning. Vatten är bland det mest skadliga för nagelplattan. Upprepad kontakt med vatten leder ofta till att balansen mellan vatten och fukt i nageln blir rubbad, vilket i sin tur leder till att nageln absorbera ännu mer vatten. Naglarna mjukas då upp och sväller. När vattnet avdunstar blir nageln skör då bindningen mellan nagelcellerna förstörs. Detta resulterar i att nageln lätt skivar sig.
Nagelplattan består av tre större lager, det översta är hårt och de undre är mjukare. När naglarna skivar sig försvinner det översta hårda lagret, naglarna blir tunnare och sköra. De undre mjuka lagren exponeras och nageln skivar sig än mer, och så är man inne i en ond cirkel.
Detta kan undvikas genom att använda handskar vid diskning, nagellack som skyddar, samt genom att använda olja dagligen för att se till att balansen är rätt. Oljan ser till att hålla kvar rätt mängd fukt. Undvik att polera eller fila uppepå nageln. Använd flera lager nagellack, med eller utan färg, då det ger extra skydd och tjocklek. Försegla gärna den fria kanten för att förhindra att naglarna skivar sig. Konstmaterial kan användas för att förstärka och skydda mjuka naglar. Var noga med att gå på regelbundna återbesök för att undvika onödigt slitage.
Ett annat alternativ är att använda en nagelstärkare. Men hårda naglar är inte önskvärda! Många nagelstärkare på marknaden gör naglarna för hårda, vilket kan resultera i att naglarna istället blir sköra och lätt går av. Nagelstärkare bör användas sparsamt, under en begränsad period, och gärna en nagelstärkare utan formaldehyd.
Se till att äta näringsrikt och ha en sund livsstil. Undernäring och bantning kan som sagt göra naglarna svaga och sköra. Om inget av detta fungerar, kan en nagelförstärkning vara ett alternativ.
Kategori: Tips
Kategori: Tips
Kategori: Tips